Een winterse variant op een zomers Italiaans dessertje, want het is precies toch nog ver van zomer, jammer genoeg.
Ook hier weinig ingrediënten en nog eens budgetvriendelijk! Niet onbelangrijk bij veel gasten, vind ik toch.
Dit recept speelt zich af aan je fornuis, en is in een wip klaar! Alle bestanddelen één voor één toevoegen aan de room die je aan de kook houdt, en dan in de frigo laten opstijven... Ready!
Voor 4 à 5 glazen panna cotta
15 minuten + opstijven in koelkast
Bron: Libelle Lekker
Ingrediënten
500 ml room
1 tasje sterke koffie
2 blaadjes gelatine (als het kleintjes zijn mag je er 3 nemen)
3 eetlepels poedersuiker
voor de garnering: enkele koffiebonen, maar je kan ook aan de slag met wat verhakte noten, cacao...
Bereiding:
Breng de room aan de kook met de poedersuiker. Week ondertussen de gelatine in lauw water. Eens de gelaten flubby is, mag ze bij de room. Ook de tas koffie mag erbij. Laat nog 5 minuten doorkoken (niet overkoken) en verdeel dan over enkele glaasjes. Laat een nachtje* opstijven in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten